Wat is APS Therapie?

APS-Therapie is een microstroomtherapie met behulp van een medisch apparaat, welke gevoed wordt door een 9 volt batterij. Het APS-apparaat bootst het lichaamseigen zenuwsignaal na; de actiepotentiaal. Het signaal wordt door het lichaam zodanig herkend, dat er meer en een betere communicatie over de zenuwbanen plaatsvindt.
 
Het is de actiepotentiaal dat het grootste deel van de communicatie in het lichaam voor zijn rekening neemt. Het is een zwak elektrisch stroompje dat over de zenuwcellen loopt en communicatie verzorgt tussen de hersenen en andere delen van het lichaam.
 
Een gezond lichaam heeft ruim voldoende communicerend vermogen op (zenuw) celniveau. Door bijvoorbeeld een ziekte of blessure kan het zenuwsignaal verzwakken. Zeker een blessure of verwonding zorgt voor een hogere weerstand en zorgt ervoor dat het zenuwsignaal er moeilijker in kan doordringen.
 
Bij een APS-behandeling worden voornamelijk plakelektrodes gebruikt, maar ook worden vaak oorclips, een fysio-applicator of sponselektrodes in een waterbad gebruikt.