Behandeling

Voor de eerste behandeling vindt er een intakegesprek plaat om een duidelijk beeld te krijgen van de klacht om zodoende tot een goed behandelplan te komen.
 
Een APS behandeling bestaat uit 3 of 4 sessies van elk 8 minuten. De eerste sessie bestaat uit het activeren van de zeneuwbanen in de rug, hiervoor worden er elektroden geplakt in de nek en op de onderrug. Sessie 2 en 3 zijn de behamdelingen voor de klacht. De 4-de sessie is de afsluitende behandeling en bestaat uit het plakken van de elektrodes onder de voeten en in de handpalmen om zodoende het gehele zenuwstelsel, het gehele lichaam beter te laten communiceren.
 
De APS behandeling is volledig pijnloos. Daags na de (eerste) behandeling kunnen mogelijk klachten ontstaan zaols spierpijn en hoofdpijn. Dit komt doordat er veel afvalstoffen zijn vrijgekomen, die niet meteen het lichaam kunnen verlaten. Voldoende water drinken kan helpen om genoemde klachten te voorkomen of te verminderen.
 
Het is niet nodig dat men zich uitkleed voor een APS behandeling. De elektroden kunnen meestal op de huid onder de opgerolde kleding worden geplakt.
 

Behandelvormen

De meeste behandelingen vinden plaats met behulp van de elektrodes. Deze worden boven of onder de kwetsuur geplakt.
 
 
Waterbehandelingen worden eventueel gebruikt als de klachten in de handen of voeten zitten. Ook bij zeer gevoelige handen of voeten als gevolg van bijvoorbeeld dystrofie, die geen plakelelektrodes verdragen.
 
De fysioapplicator wordt voor onder andere sportblessures of dieper gelegen trauma's gebruikt. Door middel van een contactgel kan met de fysioapplicator een klein tot groter gebied worden behandeld.
 

Water

Naast de APS behandeling is het van belang dat er minstens 1 tot 1,5 liter water wordt gedronken op de dag van de behandeling en de dag erna. Dit heeft meerdere redenen. Zo zorgt een APS behandeling ervoor dat in het lichaam zittende afvalstoffen loskomen en het lichaam kunnen verlaten. Ook is voldoende water drinken noodzakelijk, omdat het lichaam water nodig heeft om energie te kunnen maken en de lichaamscellen gehydrateerd blijven.
 
Daarnaast is het verstandig om op de dag en de dag na de behandeling geen alcohol te drinken, omdat alcohol de verbeterde zenuwcelcommunicatie weer verstoord.