Veelgestelde vragen

Kan APS Therapie gebruikt worden naast medicijngebruik en/of andere therapieen?

APS Therapie kan zonder problemen toegepast worden als mensen medicijnen gebruiken. Echter is er een uitzondering, namelijk opiaten (zeer sterke pijnstillers). Door de werking van deze medicijnen zal APS weinig tot geen effect hebben. In overleg met uw specialist of huisarts de medicatie afbouwen en APS Therapie volgen.
 
APS kan uitstekend toegepast worden als er ook andere therapieen gevolgd worden. Door hoe APS werkzaam is op het lichaam kan het andere therapieen juist ondersteunen.
 

Is APS Therapie een pijnlijke behandeling?

Nee, APS is een pijnloze behandeling. Er kunnen na de behandeling soms klachten ontstaan zoals hoofdpijn en/of spierpijn gedurende een dag. Dit komt doordat vrijgemaakte afvalstoffen het lichaam niet meteen allemaal kunnen verlaten.
 

Is een APS behandeling veilig, het werkt met stroom?

Een APS behandeling is volkomen veilig, de stroom wordt geleverd door een 9 volt-batterij en omgezet door het APS apparaat van zwakstroom naar microstroom en naar een frequentie die het lichaam als eigen herkent.
 

Is APS Therapie hetzelfde als TENS?

Nee, alhoewel het beide elektrotherapieen zijn, is er een substantieel verschil. TENS probeert een blokkade te leggen op een zenuwbaan, zodat het pijnsignaal de hersenen niet kan bereiken en je dus geen pijn ervaart.
 
APS laat juist zenuwcellen beter communiceren, waardoor er door het lichaam beter gereageerd kan worden op de kwetsuur, welke de pijn veroorzaakt. Ook wordt er door APS meer ATP (een energiedrager) aangemaakt, dit kan het lichaam gebruiken voor herstel.